نام علمی : Levisticum officinale
نام رایج :
انجدان، انجدان رومی، انگدان، گل شوری، کاشن، انگژه، انجدان سفید، انگدان سفید، کاشم رومی، سیالوس
ترکیبات شیمیایی :
انجدان دارای پکتین، اسید مالیک، قند، رزین، استرها، فوروکومارین و اسید آلی.
خواص دارویی :
طبع گرم و خشک
خوشبو کننده دهان
درمان نسیان و فراموشی
مقوی حافظه
مقوی دستگاه هاضمه
مقوی دستگاه گوارش
دفع رطوبت بلغمی
دفع رطوبت معده
شیر افزا
تقویت نیروی جنسی
درمان زخم معده
درمان سرفه های صفراوی و دموی
خروج جنین
درمان درد مفاصل ناشی از سردی
ضد فلج
ضد صرع
ضد رعشه
ضد بی حسی اعضا
استسقا
تقویت بینایی
جلوگیری از آبریزش چشم
نرم کننده ی گلو
ضد سرفه
درخشان و زیبا کننده ی پوست
ادرار آور
اشتها آور
مسهل صفرا
دفع کننده ی باد شکم
مقوی اعصاب
درمان رماتیسم
درمان تعرق بیش از حد
ضد نفخ
قاعده آور
تصفیه کننده ی خون
رفع التهاب غشا مخاطی
مضرات :
انجدان مضر مثانه و امعاء است، مصلح آن در مورد مثانه تخم خربزه و در مورد امعاء صمغ عربی است.
اشخاص گرم مزاج نیز باید از مصرف آن خودداری کنند.
در دوران بارداری با مشورت پزشک متخصص مصرف شود.
دفتر مرکزی: مشهد - فروشگاه مرکزی برمه